Notícies

Programació per al 8 de març

Propostes de programació destinades a entitats, institucions i centres educatius per al Dia Internacional de les Dones.

Fotograma de "Negra", de Medhin Tewolde Serrano
Fotograma de "Negra", de Medhin Tewolde Serrano

Dia Internacional de les Dones

 

Fotograma de “Luce and the Rock” de Britt Raes, 2022

De tots els colors, de totes les formes
Protagonistes diverses

Amb aquest taller proposem conèixer personatges fets de formes i colors que s’escapen dels arquetips habituals associats a la feminitat i a la masculinitat. Ens preguntarem per quines emocions i sentiments ens desperten, i en endinsarem en el joc simbòlic per deixar volar la imaginació i construir personatges més enllà del blau i el rosa.

Durada: 1 hora
Públics: I3, I4, I5

 

 

Fotograma de “Les vides de Marona” d’Anca Damian, França, 2019

Amistats a quatre mans
Imaginem la diversitat

Com són els personatges que protagonitzen les històries audiovisuals? La representació de la diversitat en les pantalles va més enllà d’identificar els arquetips associats a la masculinitat i la feminitat: explorar la diversitat estètica permet arribar a representacions lliures d’estereotips. En aquest taller partirem de la pel·lícula Les vides de Marona (Anca Damian, França, 2019) i la seva riquesa plàstica per a crear personatges suggerents i diversos.

Durada: 1 hora i 30 minuts
Públics: Cicle mitjà i superior de primària

 

Fotograma de “Sex Education” de Laurie Nunn, Regne Unit, 2019

Fantasies en disputa
Les sexualitats a les pantalles

El descobriment i l’experimentació sexual estan presents en diferents etapes vitals, però sovint les primeres experiències es viuen en l’adolescència. Quines són les fonts d’aprenentatge sexual per als i les joves? Quina és la influència dels imaginaris pornogràfics en les seves percepcions i expectatives sobre les relacions sexuals? En aquesta activitat qüestionarem la construcció de les sexualitats en la ficció, desmuntant estratègies com la cosificació i la fragmentació dels cossos. Així mateix, també en crearem altres imatges per explorar la construcció de fantasies a partir del diàleg i del consentiment.

Durada: 2 hores
Públics: 3r i 4rt ESO, Batxillerat i Cicles Formatius

 

Fotograma de “Negra”, de Medhin Tewolde Serrano

Cinefòrum 8M: Negra, de Medhin Tewolde Serrano
Lluites feministes en el cinema

“Tenia set anys quan algú em va dir ‘negra’ al carrer. Em vaig girar per veure a qui li deien, i vaig adonar-me que era a mi. Aquell dia vaig saber que era negra i els riures al voltant em van fer pensar que potser no era una cosa bona… Això m’havia passat només a mi o també a altres dones?” Negra narra l’exploració de la directora en busca d’altres dones afrodescendents a Mèxic. Cinc dones teixeixen les seves històries compartint el racisme viscut, però també els processos de resistència i auto-acceptació, així com les estratègies construïdes per transcendir els estereotips i celebrar la seva identitat.

En col·laboració amb la Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona

Durada: 2 hores
Públics: Públic adult

 

Més notícies

Educació visual durant 50 anys: l’experiència de Drac Màgic

Amb el 50è aniversari de Drac Màgic ens plantegem l’evolució de la tasca educativa i els reptes per seguir treballant l’audiovisual com a eina especulativa per imaginar i projectar una realitat que encara no existeix: per a què el cinema sigui un espai des d’on qüestionar, intervenir i reconfigurar les narratives per reinventar el món i qui el conformem.

Sexist not sorry

Tinder, com bona part de les aplicacions de cites, ha començat a publicitar-se. Analitzem què hi ha darrere de la campanya.

Construir Mirades