Nosaltres

Som el projecte educatiu de formació en llenguatges audiovisuals de Drac Màgic, entitat fundada el 1971, amb més de cinquanta anys d’experiència en l’àmbit de l’estudi i la divulgació de la cultura audiovisual i la seva utilització en activitats educatives, socials i culturals.

La cultura visual està present en tot el trajecte vital de les persones, forma part de les experiències que alimenten els coneixements, el pensament, les emocions i les referències simbòliques que en configuren les identitats personals i socials.

Recolzar l’educació visual, qüestionar la recepció audiovisual automatitzada i desenvolupar la creativitat pròpia és imprescindible per garantir una mirada activa i una actitud responsable en la nostra relació, individual i col·lectiva, amb el món de les imatges i la cultura audiovisual.

Els objectius del projecte són la formació en els llenguatges artístics i audiovisuals, la difusió de la cultura cinematogràfica i la pràctica d’aprenentatges de caràcter interdisciplinari. Tot des d’una perspectiva feminista que posa especial atenció en la cultura de pau i en la diversitat cultural i afectivosexual.

A l’exposició virtual feta amb motiu del 50è aniversari de Drac Màgic podeu llegir i escoltar les nostres reflexions d’equip sobre els reptes i oportunitats del projecte educatiu: I ara, cap a on anem?

Què fem

Oferim activitats diverses que es concreten en metodologies diferents:

SESSIONS CINEMATOGRÀFIQUES
PROJECTES DE CENTRE
FORMACIÓ AL PROFESSORAT
MATERIALS PEDAGÒGICS
TUTORIES I ASSESSORAMENT
ACTIVITATS EN EL LLEURE
PROJECTES
A MIDA

Equip

Marga Almirall

Vaig estudiar comunicació audiovisual, un postgrau en muntatge audiovisual i el Laboratori Feminista de Creació Documental a la Bonne. Treballo a Drac Màgic des de 2016 on formo part de l’equip de projectes educatius coordinant el projecte Construir Mirades, entre d’altres. També m’agrada jugar amb el found footage per a fer curtmetratges i vídeo-assajos.

Raquel Marques

He estudiat Ciències de la Comunicació i Documental Creatiu. Des del 2007, m’he especialitzat en el disseny i dinamització de projectes relacionats amb la creació audiovisual i la pedagogia de la imatge, dirigits a públics en diferents etapes vitals. Formo part de l’equip de projectes educatius de Drac Màgic, on coordino projectes com “Lliures en la diversitat”, i soc responsable de continguts de l’Observatori de les dones en els mitjans de comunicació. Com a cineasta, he centrat el meu treball en la no-ficció.

Clara Pelegrin

He estudiat Belles Arts, un postgrau en Gènere i Comunicació, i el màster de Formació del Professorat en Secundària, Batxillerat i FP. En veure que el meu interès estava en la divulgació, l’anàlisi dels llenguatges en les representacions i els modes de fer relacionals, vaig endinsar-me en la mediació artística dinamitzant i creant continguts per a la formació en cultura visual i contemporània. Actualment, coordino el programa educatiu Construir Mirades i selecciono contingut audiovisual per la distribuïdora de cinema infantil Pack Màgic.

Cristina Almirall Romeu

He estudiat comunicació audiovisual, formo part de Drac Màgic des del 2017 i actualment estic a l’equip de projectes educatius. Coordino el projecte En clau de gènere, un projecte d’educació transversal en feminismes i LGTBI a El Prat de Llobregat. Estic darrere de la producció i creació de continguts de l’Observatori de les dones en els mitjans de comunicació. També estic implicada en l’educació en el lleure.

Blanca Alvarez Mató

Vaig estudiar comunicació audiovisual i un màster en periodisme literari, comunicació i humanitats. M’agrada pensar les imatges i generar espais on poder fer-ho en col·lectiu, pel que des del 2015 col·laboro amb Drac Màgic. A dia d’avui formo part a l’equip de projectes educatius, on dinamitzo tallers, preparo continguts i coordino iniciatives com Filmoteca per les Escoles. A més de pensar-les, les imatges també les creo: faig il·lustracions i de tant en tant, algun curt.

Núria Gebellí

He estudiat Periodisme i he fet un màster en Documental Creatiu. Formo part de Drac Màgic des de 2019 fent tallers a diversos centres educatius i també he col·laborat amb l’Observatori de les Dones als Mitjans de Comunicació amb el projecte “Vint anys, vint causes”. Com a realitzadora audiovisual, el meu treball s’ha centrat en el reportatge i el documental.

Carla Rodríguez Casellas

Vaig estudiar Comunicació Audiovisual i Multimèdia, des dels inicis m’he dedicat a crear i participar en projectes audiovisuals de contingut social i educatiu. Formada en Teràpia Gestalt, m’interessen els processos vitals on la frontera de contacte entre individu i societat constitueix un viatge de descoberta i apertura al món.

Dinamitzo activitats educatives a Drac Màgic des del 2019.

Ainara Revuelta

He estudiat Belles Arts i realitzat el màster de Formació de Professorat en Secundària, Batxillerat i FP en l’especialització de Dibuix. Actualment curso Humanitats. Considero haver trobat en la pedagogia artística la conjunció de tots els meus interessos, camp vers el qual encamino el meu futur professional. Amb tot, crec en la potència de l’experimentació i la interdisciplinarietat de les arts com a claus per a fomentar una educació crítica i reflexiva.

Eva Ortega Puig

Vaig estudiar Comunicació Audiovisual a la UAB i Art Dramàtic a l’Institut del Teatre de Barcelona. Combino la meva activitat professional entre les arts escèniques, l’educació i l’audiovisual, sent la poesia el cant de batre de tot plegat.

Jan Baeta Salvany

He estudiat filosofia i he cursat estudis de cinema i audiovisuals (Catalyst Berlín School). He participat en tasques organitzatives en festivals de cinema com el Glasgow Film Festival. Des del 2020 col·laboro amb el projecte educatiu de la Promotora de mitjans audiovisuals Drac Màgic. Actualment, també imparteixo visites comentades a l’arxiu de cinema experimental Xcèntric i coordino el Festival de cinema Gollut (Ribes de Freser).

Mar Zapata Meléndez

Formada en comunicació audiovisual, soc tècnica de so i administrativa, he combinat les dues facetes professionals des de fa més de 10 anys, prioritzat sempre els projectes de continguts socials i feministes.

Actualment, porto la part administrativa i soc el primer contacte amb els centres educatius i les entitats interessades a Construir les Mirades dels més joves.

Adriana Nicosia

He estudiat Ciències de la comunicació. Al mudar-me a Barcelona vaig estudiar reportatge fotogràfic a l’escola Ruido Foto i després vaig coordinar l’equip de la revista de fotografia documental PIEL de FOTO. En els últims set anys, m’he enfocat al disseny i la implementació de projectes socioeducatius a partir de l’ús de la fotografia i de metodologies participatives, tenint com a eix vertebrador les perspectives de gènere i feministes i endinsant-me així en el món de la mediació cultural. Soc membre fundadora i formo part de l’organització Luciérnagas Arte en Acción on fem servir la fotografia com a eina d’intervenció social.

Construir Mirades