Nosaltres

 

 

Som el projecte educatiu de formació en llenguatges audiovisuals de Drac Màgic, entitat fundada el 1971, amb més de cinquanta anys d’experiència en l’àmbit de l’estudi i la divulgació de la cultura audiovisual i la seva utilització en activitats educatives, socials i culturals.

 

Els objectius del projecte són la formació en els llenguatges artístics i audiovisuals, la difusió de la cultura cinematogràfica i la pràctica d’aprenentatges de caràcter interdisciplinari.

Treballem des d’una perspectiva feminista que posa especial atenció en la cultura de pau i en la diversitat cultural i afectivosexual.

La cultura visual està present en tot el trajecte vital de les persones, forma part de les experiències que alimenten els coneixements, el pensament, les emocions i les referències simbòliques que en configuren les identitats personals i socials.

Recolzar l’educació visual, qüestionar la recepció audiovisual automatitzada i desenvolupar la creativitat pròpia és imprescindible per garantir una mirada activa i una actitud responsable en la nostra relació, individual i col·lectiva, amb el món de les imatges i la cultura audiovisual.

com treballem

Amb públic INFANTIL, descobrim el cinema dels orígens i ens apropem a imatges tranquil·les afines a una mirada feminista del món. Experimentem amb el joc simbòlic i la creativitat aplicada a la manipulació de materials.
A PRIMÀRIA, descobrim l'herstory del cinema (aquella que dona compte de les aportacions de les dones en el camp del cinema des dels seus inicis) mentre experimentem amb diferents tècniques audiovisuals. Comencem a decodificar el llenguatge cinematogràfic per apropar-nos a la diversitat estètica i narrativa a través d’una òptica feminista allunyada del binarisme de gènere i anant més enllà del punt de vista eurocentrista.
A SECUNDÀRIA, BATXILLERAT i CICLES FORMATIUS, treballem amb les imatges en circulació, des del cinema dels orígens fins als mems d'Internet, per ampliar els imaginaris a partir de perspectives feministes i decolonials. Desentranyem els llenguatges audiovisuals per fomentar la creació i l’experimentació.
Amb el PROFESSORAT, compartim eines educatives per abordar la cultura audiovisual a les aules promovent una mirada activa i creativa, atenta a les diversitats de l’alumnat.
Amb les AFA’s interroguem la relació que la nostra societat promou amb el consum audiovisual i fomentem la difusió d'imatges tranquil·les i respectuoses amb l'entorn, afins a una perspectiva de canvi social.
Amb el PÚBLIC ADULT, ens apropem a l'herstory del cinema des d’un posicionament feminista i decolonial i explorem l’experimentació i la creació audiovisual.

Què fem

Oferim activitats diverses que es concreten en metodologies diferents:

SESSIONS CINEMATOGRÀFIQUES
ITINERARIS EDUCATIUS
FORMACIÓ AL PROFESSORAT
MATERIALS PEDAGÒGICS
TUTORIES I ASSESSORAMENT
ACTIVITATS EN EL LLEURE
PROJECTES
A MIDA

Equip

Marga Almirall

Vaig estudiar comunicació audiovisual, un postgrau en muntatge audiovisual i el Laboratori Feminista de Creació Documental a la Bonne. Treballo a Drac Màgic des de 2016 on formo part de l’equip de projectes educatius coordinant el projecte Construir Mirades, entre d’altres. També m’agrada jugar amb el found footage per a fer curtmetratges i vídeo-assajos.

Raquel Marques

He estudiat Ciències de la Comunicació i Documental Creatiu. Des del 2007, m’he especialitzat en el disseny i dinamització de projectes relacionats amb la creació audiovisual i la pedagogia de la imatge, dirigits a públics en diferents etapes vitals. Formo part de l’equip de projectes educatius de Drac Màgic, on coordino projectes com “Lliures en la diversitat”, i soc responsable de continguts de l’Observatori de les dones en els mitjans de comunicació. Com a cineasta, he centrat el meu treball en la no-ficció.

Clara Pelegrin

He estudiat Belles Arts, un postgrau en Gènere i Comunicació, i el màster de Formació del Professorat en Secundària, Batxillerat i FP. En veure que el meu interès estava en la divulgació, l’anàlisi dels llenguatges en les representacions i els modes de fer relacionals, vaig endinsar-me en la mediació artística dinamitzant i creant continguts per a la formació en cultura visual i contemporània. Actualment, coordino el programa educatiu Construir Mirades i selecciono contingut audiovisual per la distribuïdora de cinema infantil Pack Màgic.

Cristina Almirall Romeu

He estudiat comunicació audiovisual, formo part de Drac Màgic des del 2017 i actualment estic a l’equip de projectes educatius. Coordino el projecte En clau de gènere, un projecte d’educació transversal en feminismes i LGTBI a El Prat de Llobregat. Estic darrere de la producció i creació de continguts de l’Observatori de les dones en els mitjans de comunicació. També estic implicada en l’educació en el lleure.

Blanca Alvarez Mató

Vaig estudiar comunicació audiovisual i un màster en periodisme literari, comunicació i humanitats. M’agrada pensar les imatges i generar espais on poder fer-ho en col·lectiu, pel que des del 2015 col·laboro amb Drac Màgic. A dia d’avui formo part a l’equip de projectes educatius, on dinamitzo tallers, preparo continguts i coordino iniciatives com Filmoteca per les Escoles. A més de pensar-les, les imatges també les creo: faig il·lustracions i de tant en tant, algun curt.

Ainara Revuelta

He estudiat Belles Arts i realitzat el màster de Formació de Professorat en Secundària, Batxillerat i FP en l’especialització de Dibuix. Actualment curso Humanitats. Considero haver trobat en la pedagogia artística la conjunció de tots els meus interessos, camp vers el qual encamino el meu futur professional. Amb tot, crec en la potència de l’experimentació i la interdisciplinarietat de les arts com a claus per a fomentar una educació crítica i reflexiva.

Mar Zapata Meléndez

Formada en comunicació audiovisual, soc tècnica de so i administrativa, he combinat les dues facetes professionals des de fa més de 10 anys, prioritzat sempre els projectes de continguts socials i feministes.

Actualment, porto la part administrativa i soc el primer contacte amb els centres educatius i les entitats interessades a Construir les Mirades dels més joves.

iona_foto

Iona Balcells

He estudiat Art Dramàtic i he posat el focus en com utilitzem les nostres veus; estudiant l’anatomia vocal i doblatge, i en com expliquem les històries què expliquem; investigant amb el cos i el teatre d’objectes. He treballat en diversos espectacles de teatre-fòrum i de teatre Verbatim, explorant amb testimonis reals per parlar de temàtiques socials, perquè considero el teatre i l’art en general un espai necessari de llibertat i metamorfosi.

joanas

Joana Sánchez Pombo

Estudio Antropologia Social i Cultural i ho complemento amb altres formacions enfocades al món audiovisual, l’educació en el lleure, la crítica social i la relació amb l’entorn ecosocial. Formo part de l’equip de talleristes de Drac Màgic, al projecte Construir Mirades. També sóc amiga, germana, monitora de cau i mare de dos animalons.

laural

Laura Luque

Vaig estudiar Educació Social i el Màster Estudis de Dones, Gènere i Ciutadania, centrant la meva trajectòria professional en l’abordatge de violències masclistes. En l’àmbit audiovisual, m’he format en Cinema Documental i Direcció de Fotografia. Actualment, formo part de l’equip de talleristes dels projectes educatius de Drac Màgic i ho combino amb la realització de peces audiovisuals, posant el focus en l’art i l’àmbit social.

Construir Mirades