Nosaltres

Construir Mirades és el projecte educatiu de formació en llenguatges audiovisuals de Drac Màgic, entitat fundada el 1971, amb 50 anys d’experiència en l’àmbit de l’estudi i la divulgació de la cultura audiovisual i la seva utilització en diverses activitats educatives, socials i culturals.

OBJECTIUS

Els objectius de Construir Mirades són la formació en els llenguatges artístics i audiovisuals, la difusió de la cultura i la tradició cinematogràfica i la pràctica d’aprenentatges de caràcter interdisciplinari des d’una perspectiva feminista, que posa especial atenció en la cultura de pau i en les diversitats culturals i afectives-sexuals.

QUÈ FEM?

Oferim activitats diverses que es concreten en metodologies diferents:

  • Dinamitzem sessions cinematogràfiques de curtmetratges o pel·lícules, programades a partir del currículum escolar o sota demanda específica.
  • Amb Pack Magic a l’escola oferim les pel·lícules del catàleg de Pack Màgic, especialment recomanades per a l’àmbit educatiu, per a projectar i treballar a l’aula.
  • Elaborem propostes adaptades als projectes educatius de centre desenvolupant-hi el treball de manera conjunta.
  • Elaborem materials pedagògics i recursos en línia per facilitar la creació d’activitats educatives i de sensibilització.
  • Oferim assessorament i tutories personalitzades per a treballs de tot tipus: treballs de recerca, treballs finals de màster, treballs finals de grau, etc.
  •  Realitzem activitats en el marc de l’educació en el lleure, amb la programació de cinefòrums, tallers i altres activitats en centres cívics, esplais, casals d’estiu, espais joves, biblioteques i tots aquells equipaments que ho sol·licitin.

EQUIP

L’equip de persones que formen part del projecte són professionals multidisciplinaris  amb formació diversa: humanitats, pedagogia, història de l’art, història, comunicació audiovisual i cinema, entre d’altres.

Podeu llegir les nostres reflexions sobre els reptes i les oportunitats educatives derivades de la cultura visual al nostre blog Imatges per Interrogar el món, a El Diari de l’Educació.

A l’exposició virtual feta amb motiu del 50è aniversari de Drac Màgic podeu llegir i escoltar les reflexions de l’equip del projecte educatiu sobre els reptes i oportunitats de la nostra feina:  I ara, cap a on anem?