Activitats

Cinefòrum 25N: Sessió de curtmetratges

Programa de curtmetratges per erradicar les violències masclistes

Una programació cinematogràfica que permet abordar diferents formes de violències masclistes i ampliar-ne l’imaginari social. Dos formats cinematogràfics diferents, animació i imatges d’arxiu, que serveixen per parlar de les experiències de les dones en un entorn patriarcal. La sessió proposa el visionat de dos curtmetratges i la dinamització d’un debat participatiu per sacsejar les construccions socials.

Proposta per al 25N de 2024.

 

LLISTAT CURTS

Carne
Camila Kater, Espanya / Brasil, 2019. 12’. VOSE.

Crua, poc feta, al punt, feta i molt feta. A través de relats íntims i personals, cinc dones comparteixen les seves experiències en relació amb el cos des de la infància fins a la vellesa. En aquest documental animat, es fan visibles diferents discriminacions i estereotips, però també resistències que han travessat les seves vivències.

Fotograma del curtmetratge Elena Universo, de marga Almirall
Elena Universo
Marga Almirall, Espanya, 2018. 18'. VE

Quins són els costos que, durant moltes generacions, han patit les dones, subjectes als mandats tan volgudament invisibilitzats de l’heteropatriarcat? Aquesta peça, poètica i reflexiva, recupera els diaris personals de l’àvia de la realitzadora i contraposa les seves confidències amb les filmacions familiars de l’avi. Una peça que sap desvetllar, subtilment, l’existència de dos relats al voltant de la vida comuna, la família i les expectatives de futur que capgiren l’aparent felicitat que mostren les imatges.

  • Visibilitzar les violències masclistes i realçar les estratègies de resistència de les noies i dones.
  • Donar a conèixer representacions fílmiques que trenquen amb els estereotips que perpetuen la victimització de les noies i les dones.
  • Denunciar col·lectivament el vincle entre les relacions colonials i el sexisme de les que pateixen diverses discriminacions.
  • Competència ciutadana
  • Competència emprenedora
  • Competència personal, social i d’aprendre a aprendre

PÚBLICS

Públic adult

EIXOS TEMÀTICS

Perspectiva de gènere

DURADA

1:30h

PREU

310€ + IVA + Desplaçament / grup

Altres activitats

Construir Mirades