Activitats

Cinefòrum 25N: Sessió de curtmetratges

Programa de curtmetratges per erradicar les violències masclistes

Una programació cinematogràfica que permet abordar diferents formes de violències masclistes a través de varis formats cinematogràfics, per parlar d’algunes de les preocupacions i reivindicacions del moviment feminista. La sessió proposa el visionat de tres curtmetratges i la dinamització d’un debat participatiu per sacsejar els imaginaris socials.

 

LLISTAT CURTS

or vermell
Or vermell
Carme Gomila. Espanya, 2021. 12 minuts. VOSE (Àrab i castellà).

Or vermell parteix de la denúncia de les dones marroquines que recullen maduixes a Huelva per construir un relat polifònic que apel·la a la dimensió estructural: polítiques migratòries, lluites contra l’extractivisme, capitalisme racial, aliances situades… ajudant-nos a reflexionar sobre complexitat del conflicte i la seva representació.

Amb la col·laboració de la Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona.

02 me vas a gritar
¿Me vas a gritar?
Laura Herrero, Mèxic, 2018. 11’. VOSE

Melissa, una noia mexicana, compagina els estudis amb una activitat considerada masculina, la “lucha libre”. En el carrer, en els estudis i en l’esport, ella s’enfronta constantment amb l’exigència, amb l’assetjament, amb la culpa. Però, Melissa és una lluitadora i quan puja al ring, és ella qui contesta “¿me vas a gritar o qué?”.

Beti Bezperako Koplak
Beti Bezperako Koplak (Coplas de una noche sin mañana).
Begoña Vicario, Euskadi, 2016. 5'. VOSE

Valent-se de la celebració de la vigília de Santa Àgueda —una tradició Basca en què la gent, acompanyada de bersolaris, es desplaça de casa a casa en un ambient festiu cantant versos al ritme dels bastons—, la bersolari Maialen Lujanbio fa una denúncia descarnada de les violències masclistes.

  • Visibilitzar les violències masclistes i realçar les estratègies de resistència de les noies i dones.
  • Donar a conèixer representacions fílmiques que trenquen amb els estereotips que perpetuen la victimització de les noies i les dones.
  • Denunciar col·lectivament el vincle entre les relacions colonials i el sexisme de les que pateixen diverses discriminacions.
  • Competència ciutadana
  • Competència emprenedora
  • Competència personal, social i d’aprendre a aprendre

PÚBLICS

Públic adult

EIXOS TEMÀTICS

Perspectiva de gènere

DURADA

2h

PREU

360€ /grup

Altres activitats

Construir Mirades