Notícies

Mems o barbàrie, a Castelló de la Plana

Pel 8 de març, humor per denunciar les opressions del cisheteropatriarcat amb un taller de reflexió i creació de mems feministes.

En el marc del 8 de març, ens hem apropat fins a Castelló de la Plana, a la Comunitat Valenciana, per realitzar el taller “El potencial feminista del mem”. A l’activitat, encarregada pel servei d’Igualtat de l’Ajuntament de la localitat, van assistir-hi una trentena de persones de diverses edats i va ser un èxit.

Al llarg del taller es van analitzar algunes estratègies visuals en la construcció dels mems, que enfocades des de la perspectiva feminista, permeteren aprofundir en debats sobre els rols de gènere, els cànons de bellesa o les representacions dels cossos a les pantalles. També es van abordar situacions quotidianes creuades pel masclisme, per acabar assenyalant-lo amb l’activació de la part creativa de les assistents al taller, amb resultats crítics amb el cisheteropatriarcat, des de l’humor i la sororitat, realitzant mems que recollien els debats mantinguts.

No podem ser més fans d’aquest taller que ens permet utilitzar l’humor com a eina de denúncia a través dels mems, aquestes petites unitats d’informació que es repliquen a les xarxes socials amb facilitat.

Més notícies

Els cossos femenins a l’escenari: tetes, boom boom i mans

L’última edició del Benidorm Fest ha posat en el centre del debat públic les representacions de les feminitats. Quines representacions afavoreixen els canvis socials en marxa? Quines representacions semblen contribuir a la reproducció dels estereotips de gènere presents en la la tradició visual occidental?

Estrena de la càmera fosca gegant

La càmera fosca gegant ja ha començat a circular per les escoles i instituts, l’alumnat pot entrar a la càmera fosca inflable per observar en primera línia com es forma la imatge.

Construir Mirades