Notícies

Mems o barbàrie, a Castelló de la Plana

Pel 8 de març, humor per denunciar les opressions del cisheteropatriarcat amb un taller de reflexió i creació de mems feministes.

Resultat d'una activitat de Mems o barbàrie a Castelló de la Plana

En el marc del 8 de març, ens hem apropat fins a Castelló de la Plana, a la Comunitat Valenciana, per realitzar el taller “El potencial feminista del mem”. A l’activitat, encarregada pel servei d’Igualtat de l’Ajuntament de la localitat, van assistir-hi una trentena de persones de diverses edats i va ser un èxit.

Al llarg del taller es van analitzar algunes estratègies visuals en la construcció dels mems, que enfocades des de la perspectiva feminista, permeteren aprofundir en debats sobre els rols de gènere, els cànons de bellesa o les representacions dels cossos a les pantalles. També es van abordar situacions quotidianes creuades pel masclisme, per acabar assenyalant-lo amb l’activació de la part creativa de les assistents al taller, amb resultats crítics amb el cisheteropatriarcat, des de l’humor i la sororitat, realitzant mems que recollien els debats mantinguts.

No podem ser més fans d’aquest taller que ens permet utilitzar l’humor com a eina de denúncia a través dels mems, aquestes petites unitats d’informació que es repliquen a les xarxes socials amb facilitat.

Més notícies

De les fake news a les imatges fake

Reflexions sobre l’estatut de veracitat que concedim a les imatges sense gaires qüestionaments, després de visitar alguns casos emblemàtics de la història de la fotografia.

Activisme de marca o la publicitat fent la revolució

Hem observat un fenomen dels darrers temps en els anuncis de la televisió i internet: la finalitat comercial d’algunes campanyes queda diluïda amb la incitació als i les espectadores a canviar el món, posicionar-se a favor de causes que les marques creuen de justícia, o fent servir l’imaginari de l’activisme i la lluita dels moviments socials.

Els mons per veure

En un moment en què les ciutats veuen alterat el seu paisatge degut a la davallada dels nivells de contaminació i de la presència de cotxes i persones a l’espai públic, proposem un exercici d’aproximació a imaginaris cinematogràfics que beuen de l’eco-consciència.

Construir Mirades