Notícies

Programació per al 25 de novembre 2023

Propostes de programació destinades a entitats, institucions i centres educatius per al dia internacional per a l’eliminació de les violències envers les dones.

Fotograma d'Or vermell, de Carme Gomila, Espanya, 2021.

Dia internacional per a l’eliminació de les violències envers les dones

 

Heroïnes de pel·lícula, més enllà dels estereotips de gènere.

Conèixer heroïnes protagonistes de pel·lícules, les seves aventures, viatges i trifulgues, és una oportunitat per repensar els estereotips de gènere dins les històries. Descobrim els mecanismes de construcció de personatges fílmics i construïm la nostra heroïna lliure d’estereotips.

Durada: 1 hora
Públics: I5, Cicle inicial de primària

 

 

Les ulleres liles, repensar el llenguatge audiovisual.

La creació audiovisual és una tria constant: cal escollir la música, els espais, els personatges, la veu en off, els colors, el ritme, etc. Aquestes decisions estructuren un imaginari sobre el món que sovint reprodueix estereotips sexistes. En aquest taller aprendrem a identificar els elements bàsics que configuren els missatges audiovisuals de la publicitat, les xarxes socials i el cinema, per a promoure una mirada activa envers les imatges.

Durada: 1 hora
Públics: I5, Cicle inicial de primària

 

 

Aprenentatges de l’amor, sobre les relacions afectives en l’audiovisual.

Les històries d’amor acostumen a ser el motor de l’acció en pel·lícules, sèries, videoclips, anuncis, etc. Però què passa quan aquestes narratives es repeteixen? Si veiem les mateixes escenes en diferents formats i èpoques? Analitzarem com el cinema i en general els mitjans audiovisuals han reforçat l’amor romàntic, i valorarem altres maneres o models de relacions.

Durada: 2 hores
Públics: secundària

 

 

Cinefòrum 25N: Sessió de curtmetratges, un programa de curtmetratges per erradicar les violències masclistes.

Una programació cinematogràfica que permet abordar diferents formes de violències masclistes a través de varis formats cinematogràfics, per parlar d’algunes de les preocupacions i reivindicacions del moviment feminista. La sessió proposa el visionat de tres curtmetratges i la dinamització d’un debat participatiu per sacsejar els imaginaris socials.

Durada: 2 hores
 Públics: Públic adult

 

Més notícies

Desarmar la imaginació de qui?​

Les reaccions del mercat davant l’onada de mobilitzacions antiracistes que s’estan donant a tot el món han estat moltes i diverses. Una d’elles ens ha cridat especialment l’atenció i per això en parlem a El diari de l’educació.

El violador eres tú

La performance “El violador eres tú” dona visibilitat un imaginari que capgira el discurs sobre les violències sexuals. En parlem a El diari de l’educació.

Activisme de marca o la publicitat fent la revolució

Hem observat un fenomen dels darrers temps en els anuncis de la televisió i internet: la finalitat comercial d’algunes campanyes queda diluïda amb la incitació als i les espectadores a canviar el món, posicionar-se a favor de causes que les marques creuen de justícia, o fent servir l’imaginari de l’activisme i la lluita dels moviments socials.

Construir Mirades