Project Description

Lliures en la diversitat

Divers*s autor*s.

Programa de curtmetratges sobre la diversitat afectiva i sexual

Una sessió on es projecten diversos curtmetratges que retraten experiències LGTBI des de diferents perspectives. La programació està orientada a reflexionar i sensibilitzar sobre la llibertat i la diversitat afectiva i sexual a partir de diverses peces audiovisuals acompanyades d’una dinamització participativa per analitzar i reflexionar conjuntament sobre la importància de la diversitat en la representació cinematogràfica.

Programació curtmetratges

Gabber Lover
(Amant del “gabber”)

Anna Cazenave-Cambet, França, 2016. 13′. VOSC

Laurie i Mila tenen tretze anys, són amigues i comparteixen la seva fascinació per ballar un estil de música electrònica que s’anomena “gabber” a la vora del riu que passa pel seu poble. Una tarda que havia de ser igual que les altres, Mila li dirà a la seva amiga que està enamorada.

Récit de soi
(Autobiografia)

Géraldine Charpentier, Bèlgica, 2018. 5′. VOSC

En aquest curtmetratge animat, Lou ens explica com és viure el gènere de manera no-binària, com afecta la socialització diferenciada i els mandats de gènere en la construcció de la identitat pròpia i quin paper ha tingut el cinema a la seva transició.

Mother knows best
(La mare ho sap tot)

Mikael Bundsen, Sweeden, 2016. 13′. VOSE

Ell és gay, té un xicot fantàstic i li acaba de presentar a la seva mare. Després de fer-li un petó i acompanyar-lo a casa, mare i fill fan un viatge tens, de tornada a casa en cotxe. Un curtmetratge filmat en un únic pla seqüència que fa gala d’un guió ple de subtileses.

Nobody is perfect
(Ningú no és perfecte)

Beatriz Pérez, Espanya, 2017. 15′. VE.

El relat sincer dels pensaments, vivències, pors i inseguretats d’Àlex al moment de prendre una decisió de vital importància, ens demostra que trencar tabús i esfondrar barreres i prejudicis comença pel coratge i l’acceptació d’un mateix i de la pròpia identitat. L’alliberament personal és la millor arma per trencar les màscares de gènere.

 • Nivell: ESO, batxillerat i cicles formatius

 • Dates:
  21 de novembre de 2019
  13 de febrer de 2020
  16 d’abril de 2020

 • Hora: 10:30 h

 • Durada aproximada: 2 hores

 • Preu: 3 € / alumne

 • Lloc: Cinemes Girona (C/ Girona, 175, 08037 Barcelona)

Què treballem

 • Comprendre la diversitat sexual i afectiva.

 • Els modes de representació de la diversitat afectiu-sexual.

 • Aspectes bàsics del llenguatge audiovisual.