Notícies

Sexe, drogues & música electrònica: les relacions sexoafectives en l’adolescència

En aquest article d'El Diari de l'Educació veiem com la sèrie de Netflix "Élite" representa les vivències de l'adolescència en contraposició de la nostra experiència en aules de secundària. 

Fotograma del vídeo de promoció de la sisena temporada d’Élite (Carlos Montero i Darío Madrona, 2022, Netflix)

Les sèries juvenils ambientades en instituts, amb trames amoroses, plenes de passió, traïció, sexe i drogues, on les relacions familiars són tempestuoses i les relacions d’amistat semblen una competició per conquerir el capital social, han esdevingut una narrativa recurrent. En el seu moment, ho eren de la televisió, però avui en dia també han conquerit  les plataformes streaming.

Però què passa quan les ficcions tendeixen a narrar les històries des del mateix punt de vista? Quan les ficcions obvien representar certes vivències, oblidant mostrar els dubtes, el diàleg, els límits, el consens, el gust compartit o la diversitat en el desig quan parlem de sexualitats? Quines implicacions té això en la construcció de les nostres sexualitats?

Al nou article del Diari de l’Educació veiem com la sèrie de Netflix Élite representa les vivències de l’adolescència en contraposició de la nostra experiència en aules de secundària.

Més notícies

Els cossos femenins a l’escenari: tetes, boom boom i mans

L’última edició del Benidorm Fest ha posat en el centre del debat públic les representacions de les feminitats. Quines representacions afavoreixen els canvis socials en marxa? Quines representacions semblen contribuir a la reproducció dels estereotips de gènere presents en la la tradició visual occidental?

Declaració de Weimar

En el desè aniversari de la commemoració de la Declaració d’Erfurt, vuitanta representants de vint-i-quatre països van assistir al 3r Fòrum KIDS Regio, per revisar els objectius d’aleshores i concretar noves demandes, tot donant com a resultat la Declaració de Weimar.

Construir Mirades