Notícies

Sexe, drogues & música electrònica: les relacions sexoafectives en l’adolescència

En aquest article d'El Diari de l'Educació veiem com la sèrie de Netflix "Élite" representa les vivències de l'adolescència en contraposició de la nostra experiència en aules de secundària. 

Fotograma del vídeo de promoció de la sisena temporada d’Élite (Carlos Montero i Darío Madrona, 2022, Netflix)

Les sèries juvenils ambientades en instituts, amb trames amoroses, plenes de passió, traïció, sexe i drogues, on les relacions familiars són tempestuoses i les relacions d’amistat semblen una competició per conquerir el capital social, han esdevingut una narrativa recurrent. En el seu moment, ho eren de la televisió, però avui en dia també han conquerit  les plataformes streaming.

Però què passa quan les ficcions tendeixen a narrar les històries des del mateix punt de vista? Quan les ficcions obvien representar certes vivències, oblidant mostrar els dubtes, el diàleg, els límits, el consens, el gust compartit o la diversitat en el desig quan parlem de sexualitats? Quines implicacions té això en la construcció de les nostres sexualitats?

Al nou article del Diari de l’Educació veiem com la sèrie de Netflix Élite representa les vivències de l’adolescència en contraposició de la nostra experiència en aules de secundària.

Més notícies

Construir Mirades