Notícies

Programació per al 8 de març 2025

Propostes de programació destinades a entitats, institucions i centres educatius per al Dia Internacional de les Dones.

Mem de Femme Sapiens

Dia Internacional de les Dones

 

Fotograma de “Luce and the Rock” de Britt Raes, 2022

De tots els colors, de totes les formes
Protagonistes diverses

Amb aquest taller proposem conèixer personatges fets de formes i colors que s’escapen dels arquetips habituals associats a la feminitat i a la masculinitat. Ens preguntarem per quines emocions i sentiments ens desperten, i en endinsarem en el joc simbòlic per deixar volar la imaginació i construir personatges més enllà del blau i el rosa.

Durada: 1 hora
Públics: I3, I4, I5

 

 

Fotograma de “Les vides de Marona” d’Anca Damian, França, 2019

Amistats a quatre mans
Imaginem la diversitat

Com són els personatges que protagonitzen les històries audiovisuals? La representació de la diversitat en les pantalles va més enllà d’identificar els arquetips associats a la masculinitat i la feminitat: explorar la diversitat estètica permet arribar a representacions lliures d’estereotips. En aquest taller partirem de la pel·lícula Les vides de Marona (Anca Damian, França, 2019) i la seva riquesa plàstica per a crear personatges suggerents i diversos.

Durada: 1 hora i 30 minuts
Públics: Cicle mitjà i superior de primària

 

Fotografia de la directora Sara Gómez

Una herstory del cinema
Directores dels orígens al present

Quants noms de directores de cinema coneixem? Des de quan les pel·lícules incorporen la perspectiva feminista? En aquest taller proposem un recorregut possible rescatant les aportacions de les cineastes que la història hegemònica del cinema ha deixat al marge.

Durada: 2 hores
Públics: 3r i 4rt ESO, Batxillerat i Cicles Formatius

 

 

Resultat d’una activitat de Mems o barbàrie a Castelló de la Plana

Mems o barbàrie
El potencial feminista del mem

Un mem és una unitat d’informació que es replica a través de les xarxes. Aquesta forma de comunicació s’ha fet molt popular a internet durant els darrers anys i permet fer crítica amb molt poques paraules i amb to d’humor. Més enllà de fer riure també s’utilitza per a denunciar injustícies o desigualtats, entre d’altres. En aquesta activitat analitzarem imatges, veurem quines tècniques fan servir i experimentem amb fotos i textos per a construir mems amb perspectiva feminista.

Durada: 2 hores
Públics: Públic adult

 

Més notícies

Educació visual durant 50 anys: l’experiència de Drac Màgic

Amb el 50è aniversari de Drac Màgic ens plantegem l’evolució de la tasca educativa i els reptes per seguir treballant l’audiovisual com a eina especulativa per imaginar i projectar una realitat que encara no existeix: per a què el cinema sigui un espai des d’on qüestionar, intervenir i reconfigurar les narratives per reinventar el món i qui el conformem.

Construir Mirades