Notícies

Programació per al 25 de novembre 2024

Propostes de programació destinades a entitats, institucions i centres educatius per al dia internacional per a l’eliminació de les violències envers les dones.

Fotograma del curtmetratge "Carne", de Camila Kater, 2019.

Dia internacional per a l’eliminació de les violències envers les dones

 

Heroïnes de pel·lícula, més enllà dels estereotips de gènere.

Conèixer heroïnes protagonistes de pel·lícules, les seves aventures, viatges i trifulgues, és una oportunitat per repensar els estereotips de gènere dins les històries. Descobrim els mecanismes de construcció de personatges fílmics i construïm la nostra heroïna lliure d’estereotips.

Durada: 1 hora
Públics: I5, Cicle inicial de primària

 

 

Les ulleres liles, repensar el llenguatge audiovisual.

La creació audiovisual és una tria constant: cal escollir la música, els espais, els personatges, la veu en off, els colors, el ritme, etc. Aquestes decisions estructuren un imaginari sobre el món que sovint reprodueix estereotips sexistes. En aquest taller aprendrem a identificar els elements bàsics que configuren els missatges audiovisuals de la publicitat, les xarxes socials i el cinema, per a promoure una mirada activa envers les imatges.

Durada: 1 hora
Públics: I5, Cicle inicial de primària

 

Masculinitats en revisió, nois en acció, curts a favor de masculinitats lliures d’estereotips.

Programació orientada a la revisió crítica de la masculinitat com a construcció cultural. Veurem tres curtmetratges i dinamitzarem un debat participatiu amb l’objectiu de contribuir a la superació de valors com la competitivitat, la violència o l’homofòbia, per imaginar altres formes de relacionar-se amb un mateix, els i les altres i l’entorn.

Durada: 2 hores
Públics: secundària, batxillerat i CF

 

Cinefòrum 25N: Sessió de curtmetratges,  curts per erradicar les violències masclistes.

Programació per abordar diferents formes de violències masclistes i ampliar-ne l’imaginari social. Dos formats cinematogràfics diferents, animació i imatges d’arxiu, ens apropen a experiències de dones diverses en un entorn patriarcal. Veurem dos curtmetratges i la dinamitzarem un debat participatiu per sacsejar les construccions socials.

Durada: 1:30 hores
 Públics: Públic adult

 

Més notícies

Els cossos femenins a l’escenari: tetes, boom boom i mans

L’última edició del Benidorm Fest ha posat en el centre del debat públic les representacions de les feminitats. Quines representacions afavoreixen els canvis socials en marxa? Quines representacions semblen contribuir a la reproducció dels estereotips de gènere presents en la la tradició visual occidental?

Activisme de marca o la publicitat fent la revolució

Hem observat un fenomen dels darrers temps en els anuncis de la televisió i internet: la finalitat comercial d’algunes campanyes queda diluïda amb la incitació als i les espectadores a canviar el món, posicionar-se a favor de causes que les marques creuen de justícia, o fent servir l’imaginari de l’activisme i la lluita dels moviments socials.

Construir Mirades