Notícies

‘Imatges per interrogar el món’, nou blog a El diari de l’educació

Presentem “Imatges per interrogar el món”, el nou blog de l’equip de Construir Mirades a El diari de l’educació.

Imatges per interrogar el món és el nou blog de l’equip de Construir Mirades a El diari de l’educació. En ell es reflexiona sobre els reptes i oportunitats educatives que es deriven de la cultura visual. La intenció és crear un espai on posar en relleu la capacitat del cinema i la cultura audiovisual d’esdevenir agents educatius, dins i fora de les aules.

La primera entrada, Unir els punts: transversalitat educativa i cinema, defensa la necessitat d’una educació mediàtica i cinematogràfica per a desenvolupar uns hàbits de consum audiovisual crítics saludables. La segona, Sexist No Sorry, analitza el sexisme i el conservadurisme implícit en la última campanya de l’aplicació de cites Tinder.

Si teniu interès en que es tracti algun tema concret relacionat amb l’educació audiovisual, podeu fer arribar les vostres suggerències a drac@dracmagic.cat.

Més notícies

Desarmar la imaginació de qui?​

Les reaccions del mercat davant l’onada de mobilitzacions antiracistes que s’estan donant a tot el món han estat moltes i diverses. Una d’elles ens ha cridat especialment l’atenció i per això en parlem a El diari de l’educació.

Aquests vídeos no són només per homes

En aquesta nova entrada al Diari de l’Educació veiem com dialoguen l’anunci del Saló Eròtic de Barcelona amb el videoclip d’Ateo, de C. Tangana i Nathy Peluso en relació amb la construcció de les masculinitats, a qui complauen i a qui molesten.

Estrena de la càmera fosca gegant

La càmera fosca gegant ja ha començat a circular per les escoles i instituts, l’alumnat pot entrar a la càmera fosca inflable per observar en primera línia com es forma la imatge.

Construir Mirades