Notícies

‘Imatges per interrogar el món’, nou blog a El diari de l’educació

Presentem “Imatges per interrogar el món”, el nou blog de l’equip de Construir Mirades a El diari de l’educació.

Imatges per interrogar el món és el nou blog de l’equip de Construir Mirades a El diari de l’educació. En ell es reflexiona sobre els reptes i oportunitats educatives que es deriven de la cultura visual. La intenció és crear un espai on posar en relleu la capacitat del cinema i la cultura audiovisual d’esdevenir agents educatius, dins i fora de les aules.

La primera entrada, Unir els punts: transversalitat educativa i cinema, defensa la necessitat d’una educació mediàtica i cinematogràfica per a desenvolupar uns hàbits de consum audiovisual crítics saludables. La segona, Sexist No Sorry, analitza el sexisme i el conservadurisme implícit en la última campanya de l’aplicació de cites Tinder.

Si teniu interès en que es tracti algun tema concret relacionat amb l’educació audiovisual, podeu fer arribar les vostres suggerències a drac@dracmagic.cat.

Més notícies

Educació visual durant 50 anys: l’experiència de Drac Màgic

Amb el 50è aniversari de Drac Màgic ens plantegem l’evolució de la tasca educativa i els reptes per seguir treballant l’audiovisual com a eina especulativa per imaginar i projectar una realitat que encara no existeix: per a què el cinema sigui un espai des d’on qüestionar, intervenir i reconfigurar les narratives per reinventar el món i qui el conformem.

Activisme de marca o la publicitat fent la revolució

Hem observat un fenomen dels darrers temps en els anuncis de la televisió i internet: la finalitat comercial d’algunes campanyes queda diluïda amb la incitació als i les espectadores a canviar el món, posicionar-se a favor de causes que les marques creuen de justícia, o fent servir l’imaginari de l’activisme i la lluita dels moviments socials.

Declaració de Weimar

En el desè aniversari de la commemoració de la Declaració d’Erfurt, vuitanta representants de vint-i-quatre països van assistir al 3r Fòrum KIDS Regio, per revisar els objectius d’aleshores i concretar noves demandes, tot donant com a resultat la Declaració de Weimar.

Construir Mirades