Notícies

Imaginaris feministes per al 8 de març

L'equip de Construir Mirades hem escrit conjuntament al blog *Arts&Educació del Diari de l'Educació en motiu del 8 de març.

La sortida dels obrers de la fàbrica, Lumière, 1895

Vuit de març de 1875. Centenars de dones d’una fàbrica tèxtil de Nova York organitzen una manifestació demanant millores laborals. S’acaba amb una brutal repressió policial i desenes de dones assassinades. Aquesta seria una narrativa possible sobre els inicis del vuit de març, si no fos perquè el que proposem és un apropament a la Història no des dels fets heroics, sinó com una trama complexa de moviments i processos que diferents dones, des de diferents llocs del món, estaven activant a finals de la Revolució Industrial.

L’equip de Construir Mirades hem escrit conjuntament al blog *Arts&Educació de la periodista Mar Domènech al Diari de l’Educació, en motiu del 8 de març.

Més notícies

Aquests vídeos no són només per homes

En aquesta nova entrada al Diari de l’Educació veiem com dialoguen l’anunci del Saló Eròtic de Barcelona amb el videoclip d’Ateo, de C. Tangana i Nathy Peluso en relació amb la construcció de les masculinitats, a qui complauen i a qui molesten.

Sexist not sorry

Tinder, com bona part de les aplicacions de cites, ha començat a publicitar-se. Analitzem què hi ha darrere de la campanya.

Construir Mirades