Notícies

Imaginaris feministes per al 8 de març

L'equip de Construir Mirades hem escrit conjuntament al blog *Arts&Educació del Diari de l'Educació en motiu del 8 de març.

La sortida dels obrers de la fàbrica, Lumière, 1895

Vuit de març de 1875. Centenars de dones d’una fàbrica tèxtil de Nova York organitzen una manifestació demanant millores laborals. S’acaba amb una brutal repressió policial i desenes de dones assassinades. Aquesta seria una narrativa possible sobre els inicis del vuit de març, si no fos perquè el que proposem és un apropament a la Història no des dels fets heroics, sinó com una trama complexa de moviments i processos que diferents dones, des de diferents llocs del món, estaven activant a finals de la Revolució Industrial.

L’equip de Construir Mirades hem escrit conjuntament al blog *Arts&Educació de la periodista Mar Domènech al Diari de l’Educació, en motiu del 8 de març.

Més notícies

De les fake news a les imatges fake

Reflexions sobre l’estatut de veracitat que concedim a les imatges sense gaires qüestionaments, després de visitar alguns casos emblemàtics de la història de la fotografia.

Els cossos femenins a l’escenari: tetes, boom boom i mans

L’última edició del Benidorm Fest ha posat en el centre del debat públic les representacions de les feminitats. Quines representacions afavoreixen els canvis socials en marxa? Quines representacions semblen contribuir a la reproducció dels estereotips de gènere presents en la la tradició visual occidental?

Construir Mirades