Notícies

Estrena de la càmera fosca gegant

La càmera fosca gegant ja ha començat a circular per les escoles i instituts, l’alumnat pot entrar a la càmera fosca inflable per observar en primera línia com es forma la imatge.

La càmera fosca gegant ja ha començat a circular per les escoles i instituts. L’escola Octavio Paz, ha inaugurat aquest curs 2018-19, en què el projecte educatiu gira entorn al cinema, amb una experiència única. Tots els nens i nenes de l’escola han pogut entrar a la càmera fosca inflable per observar en primera línea com es forma la imatge.

La càmera fosca gegant és un invent del col·lectiu d’arquitectes El Palmeral que consisteix en un inflable molt gran amb un forat al sostre, un mirall i unes quantes lents òptiques. La imatge de fora es projecta a terra, convertint l’inflable en una càmera-submarí que ens permet “espiar” el que hi ha a fora!

 

Ara la càmera ja està preparada per a fer ruta per les escoles i instituts de Catalunya on els infants vulguin experimentar amb les bases de la fotografia. Desitgem molta sort als alumnes de l’escola Octavio Paz amb el seu projecte sobre el cinema i esperem que l’experiència de la càmera fosca els hagi iniciat en el camí de la fascinació per les imatges.  Aquí podeu trobar més informació sobre els tallers que oferim amb la càmera fosca gegant.

Més notícies

Els mons per veure

En un moment en què les ciutats veuen alterat el seu paisatge degut a la davallada dels nivells de contaminació i de la presència de cotxes i persones a l’espai públic, proposem un exercici d’aproximació a imaginaris cinematogràfics que beuen de l’eco-consciència.

Desarmar la imaginació de qui?​

Les reaccions del mercat davant l’onada de mobilitzacions antiracistes que s’estan donant a tot el món han estat moltes i diverses. Una d’elles ens ha cridat especialment l’atenció i per això en parlem a El diari de l’educació.

Aquests vídeos no són només per homes

En aquesta nova entrada al Diari de l’Educació veiem com dialoguen l’anunci del Saló Eròtic de Barcelona amb el videoclip d’Ateo, de C. Tangana i Nathy Peluso en relació amb la construcció de les masculinitats, a qui complauen i a qui molesten.

Construir Mirades