Activitats

Si en toquen a una, ens toquen a totes

Programa de curtmetratges sobre violències masclistes i resistències en femení

Una programació cinematogràfica orientada a la sensibilització sobre les violències masclistes. La sessió proposa el visionat de tres peces audiovisuals i la dinamització d’un debat participatiu sobre les discriminacions i les violències que pateixen les noies i les dones, però també sobre les seves estratègies quotidianes de supervivència i resistència.

La sessió es pot realitzar en format virtual o presencial.

LLISTAT CURTS

Carne-web-800x640
Carne
Camila Kater, Espanya / Brasil, 2019. 12’. VOSE.

Crua, poc feta, al punt, feta i molt feta. A través de relats íntims i personals, cinc dones comparteixen les seves experiències en relació amb el cos des de la infància fins a la vellesa. En aquest documental animat, es fan visibles diferents discriminacions i estereotips, però també resistències que han travessat les seves vivències.

02-cosas-de-chicos-800x640
Cosas de chicos
Aldara Filgueiras, 2016, 9’, VO

Una tarda d’estiu, tres amics conversen sobre la vida, les relacions de parella, el treball, la pressió estètica sobre els seus cossos,… Poc a poc ens adonem que tot i ser homes, parlen en primera persona d’experiències femenines. Un curtmetratge que ens presenta un món al revés, amb els homes en rols socials que acostumen a ser assignats a les dones, per a fer-nos reflexionar sobre la normalització de les discriminacions de gènere.

02-me-vas-a-gritar-800x640
¿Me vas a gritar?
Laura Herrero, Mèxic, 2018. 11’. VOSE

Melissa, una noia mexicana, compagina els estudis amb una activitat considerada masculina, la “lucha libre”. En el carrer, en els estudis i en l’esport, ella s’enfronta constantment amb l’exigència, amb l’assetjament, amb la culpa. Però, Melissa és una lluitadora i quan puja al ring, és ella qui contesta “¿me vas a gritar o qué?”.

  • Visibilitzar les violències masclistes i posar en valor les estratègies de resistència de les dones.
  • Donar a conèixer representacions fílmiques que trenquen amb els estereotips que perpetuen la victimització de les noies i les dones.
  • Introduir aspectes bàsics del llenguatge audiovisual i de la representació de les feminitats.
  • Competència comunicativa lingüística i audiovisual.
  • Competència artística i cultural.
  • Competència social i ciutadana.

PÚBLICS

3r ESO, 4t ESO, Batx i CF

EIXOS TEMÀTICS

Perspectiva feminista

DURADA

Durada presencial: 2 hores / Durada virtual: 1h formació al professorat

PREU

185€ /grup classe

Aquesta activitat s'ha creat conjuntament amb

Altres activitats

Construir Mirades