Activitats

El primer orgull és una revolta

Programa de curtmetratges sobre la diversitat afectiva i sexual

Una programació cinematogràfica orientada a la sensibilització sobre la llibertat i la diversitat afectiva i sexual i a la revisió crítica dels mandats de gènere. L’activitat proposa el visionat de tres peces audiovisuals i la dinamització d’un debat participatiu amb la finalitat de contribuir a la reflexió sobre els reptes de la construcció identitària en les etapes vitals de la infància i l’adolescència, així com a la visibilitat d’experiències LGTBI.

LLISTAT CURTS

ODIO-EL-ROSA
Odio il rosa (Odio el rosa)
Margherita Ferri, Italia, 2017, 15’. VOSC

És estiu i la Violante es prepara per a participar en una concurs de breakdance en un càmping de platja. Amb 8 anys, té les idees clares sobre allò que li agrada, els esports i els superherois. I també sobre allò que no li agrada, que són totes aquelles coses que s’associen a la feminitat. “Qui diu que les nenes no són fortes?”, pregunta el seu pare. Silvia i Mauro, els seus pares, acompanyen amb respecte el creixement d’un infant disconforme amb els mandats de gènere.

Girls & the party (Les noies i la festa)
Paloma López, Regne Unit, 2021, 5’. VOSE

Un grup d’amigues es prepara per anar de festa. En un lavabo massa estret, es maquillen mentre xerren. I tot i que la conversa vagi sobre els nois que els hi agraden, la Mercedes i la Julia es comencen a sentir atretes una per l’altra.

Dario
Darío
Manuel Kinzer & Jorge A. Trujillo, Colòmbia/Alemanya, 2018, 15’. VOSE

Darío és un noi de Barraquilla (Colòmbia) a qui li agrada molt ballar però se n’ha d’amagar de la seva mare, que viu amb la por que ell no sigui “un home de veritat”. Contra els seus desitjos, Darío vol participar amb el seu grup a la rua de carnaval; per a realitzar el seu somni, ha de desobeir als mandats de gènere amb els quals ha estat educat.

  • Comprendre la diversitat sexual i afectiva.
  • Aproximar-se als modes de representació de la diversitat afectiva i sexual.
  • Atendre aspectes bàsics del llenguatge audiovisual.
  • Competència ciutadana
  • Competència emprenedora
  • Competència personal, social i d’aprendre a aprendre

PÚBLICS

1r ESO, 2n ESO, 3r ESO, 4t ESO, Batx i CF

EIXOS TEMÀTICS

Diversitat sexual

DURADA

2 hores

PREU

260€ /grup classe

Aquesta activitat compta amb la col·laboració de:

Logo FIRE!! Medium

Altres activitats

Construir Mirades