Activitats

Cap persona és il·legal

Programa de curtmetratges sobre lluites i migracions

Una programació cinematogràfica orientada a la sensibilització i reflexió sobre experiències de migració des de diferents punts de vista i contextos. L’activitat proposa el visionat de tres peces audiovisuals i la dinamització d’un debat participatiu que ens permeti apropar a diferents realitats i reivindicacions protagonitzades per persones migrades.

LLISTAT CURTS

01-no-jungle-800x640
No Jungle! (No a la Jungla!)
Carmen Menéndez, Espanya, 2016. 16′. VOSE

Un grup de refugiats siris sobreviuen en un campament improvisat en Calais, França. Però les autoritats locals volen que ells marxin cap a la “Jungla”, l’assentament de refugiats més gran d’Europa on les condicions de vida són molt dures per als seus habitants. Aquest curtmetratge documental ens apropa al quotidià d’un grup de persones que reinvindiquen l’obertura de les fronteres alhora que mantenen l’esperança d’arribar a Anglaterra.

01-Esperanca
Esperança
Cécile Rousset, Jeanne Paturle & Benjamin Serero, França, 2019. 5’. VOSE

Esperança té 15 anys i acaba d’arribar a França des d’Angola amb la seva mare. A l’estació de tren no saben on anar a dormir i busquen algú que les pugui ajudar. En aquest documental animat, Esperança ens explica la seva història, com és arribar a un país en què es parla una llengua nova, sense amics ni amigues, amb l’enyorança de tot allò que es va quedar en el seu país d’origen.

01-organitzar-800x640
Organizar lo (im)posible
Carme Gomila, Tonina Matamalas, Espanya, 2017. 12’. VO

“Las Kellys”, associació autònoma de cambreres d’hotel, estan lluitant per millorar les seves condicions de treball i qualitat de vida. Al llarg dels 15 minuts que tenen per netejar una habitació, les treballadores ens parlen de les cadenes de treball de cures entre dones de diferents procedències, de la feminització de la precarietat laboral, de turisme, d’organització i resistència.

  • Fer valdre les lluites i reivindicacions de col·lectius i persones migrades.
  • Ampliar els imaginaris i trencar estereotips sobre les vivències de la migració en diferents etapes vitals.
  • Introduir aspectes bàsics del llenguatge audiovisual i de la representació de la diversitat cultural.
  • Competència ciutadana
  • Competència emprenedora
  • Competència personal, social i d’aprendre a aprendre

PÚBLICS

1r ESO, 2n ESO, 3r ESO, 4t ESO, Batx i CF

EIXOS TEMÀTICS

Diversitat cultural

DURADA

2 hores

PREU

205€ /grup classe

Altres activitats

Construir Mirades