Activitats

A les xarxes volem ser lliures, no valentes

Programa de curtmetratges a favor d’una vida digital lliure de violències

Una programació cinematogràfica orientada a revisar com són les vivències a l’entorn digital i a identificar-ne les violències masclistes, així com visibilitzar-ne les estratègies de resistència. L’activitat proposa el visionat de tres peces audiovisuals i la dinamització d’un debat participatiu sobre les pràctiques d’autorepresentació, les relacions a les xarxes socials, i valorar les implicacions que comporten.

La sessió es pot realitzar en format virtual o presencial.

LLISTAT CURTS

Am-I
Am I?
Florencia Aliberti, Espanya, 2012, 4′, VOSC

Obra de la sèrie [Auto]exposicions, que recupera vídeos casolans de diverses noies i nenes de YouTube per parlar sobre experiències d’exhibició de la intimitat al web. Una tendència que ens porta a mostrar les nostres vides, traspassant el límit entre el públic i el privat, l’interior i l’exterior, en un nou espai on les nostres vivències cobren vida.

noah-800x453
Noah
Walter Woodman i Patrick Cederberg, 2013, 10’, VOSC (fragment)

Fragment d’un peça audiovisual realitzada amb software de captura de vídeo per mostrar-nos les derives d’una relació entre Noah i Amy, marcada per comportaments de violència masclista.

la-mevaexperienciambelcabellafro-800x450
La meva història amb el cabell afro
Maria Bouabdellah Shaimi, Espanya, 2020, 7’, VC

Vídeo realitzat per la youtuber Maria Bouaddellah on narra la seva experiència personal amb el cabell afro i fa una denúncia de la discriminació cap aquest tipus de cabell, de la falta de referents i en conjunt, una crítica antiracista.

  • Identificar les violències masclistes en l’àmbit de la parella jove, vinculades a l’amor romàntic, així com en les representacions de la feminitat.
  • Promoure uns usos crítics i transformadors de les xarxes socials en la seva dimensió personal i col·lectiva, lliures de violències.
  • Introduir aspectes bàsics dels llenguatges audiovisuals i valorar el cinema com un espai per repensar les problemàtiques que també afecten la vida digital.
  • Competència comunicativa lingüística i audiovisual.
  • Competència artística i cultural.
  • Competència social i ciutadana.

PÚBLICS

3r ESO, 4t ESO, Batx i CF

EIXOS TEMÀTICS

Vida digital

DURADA

Durada presencial: 2 hores / Durada virtual: 1h formació al professorat

PREU

185€ /grup classe

Altres activitats

Construir Mirades