Commemorem el 25 de novembre, Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones amb aquesta selecció d’activitats educatives destinades a ESO, batxillerat i cicles formatius. La proposa ens donarà eines per identificar les formes de representació cinematogràfica de les vivències de les dones i les noies en relació a les violències i la discriminació. També per posar en valor les estratègies de resistència de les dones i el trencament dels estereotips que recorren a la victimització en clau de gènere. En definitiva, les dues sessions ens permeten aprofundir en una anàlisi crítica dels processos de configuració de les imatges.

Programa de curtmetratges sobre violències masclistes i resistències en femení.

Una programació cinematogràfica orientada a la sensibilització sobre les violències masclistes. La sessió proposa el visionat de tres peces audiovisuals i la dinamització d’un debat participatiu sobre les discriminacions i les violències que pateixen les noies i les dones, però també sobre les seves estratègies quotidianes de supervivència i resistència.

  • Durada:  2 h.

Violències masclistes i resistències a les pantalles

De dones i noies que parlen entre elles d’agressions viscudes al carrer a d’altres que es defensen a l’autobús, els debats feministes al voltant dels usos de l’espai públic es traslladen a les pantalles a través del cinema, les sèries i les campanyes. En aquest taller visionarem algunes narratives de resistència, desmuntant mites i tòpics per a crear propostes de campanyes en contra les violències masclistes al carrer.

  • Durada: 2h

  • Per a més informació, tarifes i inscripcions  contactar amb inscripcions@dracmagic.cat