Commemorem el 25 de novembre, Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones amb aquesta selecció d’activitats educatives destinades a ESO, batxillerat i cicles formatius. La proposa ens donarà eines per identificar les formes de representació cinematogràfica de les vivències de les dones i les noies en relació a les violències i la discriminació, també en els usos de l’espai públic. També per posar en valor les estratègies de resistència de les dones i el trencament dels estereotips que recorren a la victimització en clau de gènere. En definitiva, les dues sessions ens permeten aprofundir en en una anàlisi crítica dels processos de configuració de les imatges.

Programa de curtmetratges sobre violències masclistes i resistències en femení.

Una programació cinematogràfica orientada a la sensibilització sobre les violències masclistes. La sessió proposa el visionat de tres peces audiovisuals i la dinamització d’un debat participatiu sobre les discriminacions i les violències que pateixen les noies i les dones, però també sobre les seves estratègies quotidianes de supervivència i resistència.

  • Durada:  2 h.

Violències masclistes i resistències a les pantalles

De dones i noies que parlen entre elles d’agressions viscudes al carrer a d’altres que es defensen a l’autobús, els debats feministes al voltant dels usos de l’espai públic es traslladen a les pantalles a través del cinema, les sèries i les campanyes. En aquest taller visionarem algunes narratives de resistència, desmuntant mites i tòpics per a crear propostes de campanyes en contra les violències masclistes al carrer.

  • Durada: 2h

  • Per a més informació, tarifes i inscripcions  contactar amb inscripcions@dracmagic.cat