Aquesta és la proposta de tallers i sessions cinematogràfiques per treballar a l’aula les reivindicacions lligades al Dia Internacional de les Dones a ESO, batxillerat, cicles formatius.

TALLERS

Robots, zombis i vampiresses
Ciència ficció i crítica social

Repensarem, en clau de gènere, els rols de les dones en els relats audiovisuals de ciència ficció i la seva vinculació amb la societat actual. Són les vampires, les zombis i les robots espais per reinventar les feminitats cinematogràfiques o papers estereotipats de violència simbòlica?

Remoure el trap
Creacions musicals no sexistes

El gènere musical del trap ha generat un univers de referències musicals i audiovisuals amb continguts, sovint, explícitament masclistes. El taller proposa una revisió crítica de les narratives del trap i una resposta creativa davant la naturalització de les violències.

SESSIONS CINEMATOGRÀFIQUES

Aurora
Emilie Deleuze, França, 2016. 90′. VOSE.

Recomanada per a 1r cicle d’ESO.

L’Aurora és una noia de tretze anys que mai no està contenta perquè considera que tot li va malament: la seva família no li agrada, l’escola l’avorreix i no vol estudiar. Les seves amigues s’enfaden amb ella, els nois no li fan gaire gràcia i canta en un grup de rock però li fa vergonya actuar davant del públic. Ella creu que es mereix la medalla a l’odi i el mal humor. Però hi ha algunes coses que encara la poden fer somriure.

Espero tu (re)vuelta
Eliza Capai, Brasil, 2019. 93′. VOSE.

Recomanada per a 2n cicle d’ESO, batxillerat i cicles formatius.

Retrat polifònic del moviment de protesta que va ocupar les escoles de Sao Paulo (Brasil) en demanda d’una educació pública i de qualitat. Protagonitzat per tres dels i les joves que van liderar les lluites estudiantils, el film narra els eixos centrals de la revolta, des de 2013 i fins a l’arribada de Jair Bolsonaro a la presidència. Un film documental que ens apropa als aprenentatges de milers de nois i noies de Brasil per un activisme social i feminista.

  • 150 € / sessió cinematogràfica