El Dia Internacional de les Dones és una oportunitat per treballar creativament els estereotips i rols de gènere i descobrir, a través de l’audiovisual, maneres de transcendir-los que estiguin en consonància amb les nostres identitats. Les activitats educatives i sessions cinematogràfiques proposades a continuació estan pensades per a infants d’educació primària:

TALLERS

Vull ser com
Autoretrats lliures d’estereotips

Recomanat per a tots els cicles de primària.

Vols ser un cavaller vestit de rosa amb una espasa blava que té el poder de volar? Podem convertir-nos en el personatge que vulguem si anem més enllà dels estereotips que sovint ens mostren els anuncis de joguines i deixem volar la imaginació.

Heroïnes de pel·lícula
Més enllà dels arquetips de gènere

Recomanat per a tots els cicles de primària

Conèixer heroïnes protagonistes de pel·lícules, les seves aventures, viatges i trifulgues, és una arma poderosa per repensar els rols de gènere. En aquest taller entrarem en contacte amb diversos exemples de protagonistes femenines poderoses i comprendrem els mecanismes de construcció dels personatges fílmics.

SESSIONS CINEMATOGRÀFIQUES

El vent entre les canyes
Anaïs Sorrenino, Arnaud Demuynck i altres, França, Bèlgica i Suïssa, 2017, 62 min.

Recomanada per a cicle inicial de primària

La divertida nena que vol jugar a cavallers a Randes i dragó, la bonica amistat entre una princesa i una dragona a La caça del dragó, les boniques estrelles a La nena i la nit, les ganes de ser lliure de l’animaló fantàstic a La unicorn i la lluita per l’alliberació de la tirania a El vent entre les canyes, conformen un programa de curtmetratges que és un meravellós cant a la llibertat.

Al sostre del món
Rémi Chayé, França-Dinamarca, 2015. 81 minuts.

Recomanada per a cicle mitjà de primària

1882. Sant Petersburg. Sasha, una joveneta de l’aristocràcia russa, ha estat sempre fascinada per la vida aventurera del seu avi, Olukin. Explorador famós, va fer construir un magnífic vaixell trencaglaç, el Davai, que no ha tornat de la seva darrera expedició a la conquesta del Pol Nord. Sasha decideix partir cap al Gran Nord seguint la pista del seu avi per tal de recuperar el famós vaixell.

Ocells de pas
Olivier Ringer, Bèlgica-França, 2015. 84′

Recomanada per a cicle superior de primària

La Cathy té un pare amb pensades molt curioses: pel seu aniversari, li ha regalat un ou d’ànec amb la intenció que el covi i que després sigui la seva mama. Però, casualment, a qui primer veu el petit ànec en néixer és la Margaux, una amiga de la Cathy que va en cadira de rodes. L’aneguet  l’ha identificat com a mare seva, però els pares no se’n volen fer càrrec. Per protegir i salvar l’ocell, les dues nenes s’escapen i emprenen una aventura de llibertat, un periple en què descobriran molt més sobre elles mateixes que sobre el rescat d’un palmípede.

  • 150 € / sessió cinematogràfica

Sol·liciteu més informació