Obertes les inscripcions del curs de formació al professorat Imatges per interrogar el món.

Imatges per interrogar el món és el títol del curs per a professorat que oferirem el proper mes de juliol en el marc de l’escola d’estiu del Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya.

La formació serà de l’1 al 5 de juliol de 12h a 15h i té com a objectiu generar un espai de diàleg per valorar el cinema i la cultura audiovisual com a eina interdisciplinària a les aules.

Tenint en compte que la cultura contemporània és preeminentment visual, creiem que cal abordar els reptes i les oportunitats educatives específiques que es presenten. Al llarg del curs proposem analitzar  conjuntament els aspectes del llenguatge audiovisual que determinen el marc de la representació de la realitat i reconèixer els procediments que construeixen la perspectiva o el punt de vista (audiovisual i ideològic) i que resulten determinants per a la posició que prendrem com a espectadors i espectadores.

A més, valorarem metodologies de treball i d’interpretació de les imatges i oferirem eines per educar a través de la cultura audiovisual de manera interdisciplinària.

Cadascuna de les sessions versarà sobre un aspecte diferent de la cultura audiovisual posant en relació els mecanismes de construcció del punt de vista amb la ordenació del món:

  • Sessió 1: La imatge i el seu context: quina ha estat la relació entre realitat i representació al llarg de la història de la cultura visual?
  • Sessió 2: Imatges que configuren la identitat de gènere i sexual. Analitzarem els estereotips en la representació del gènere i de la sexualitat.
  • Sessió 3: Interculturalitat: què diuen les imatges? Interroguem quin és el posicionament geopolític de les imatges.
  • Sessió 4: (Des)ordenar el món: capitalisme i cinema. Una aproximació a la representació dels treballs (productius i reproductius) en la cultura audiovisual.
  • Sessió 5: Sortida. Proposem una sortida pendent de confirmació.

 

Trobareu més informació i inscripcions del curs aquí