APS La gran vista Construir Mirades Drac Màgic

Un mirador a les migracions s’ha estrenat aquesta setmana a l’Institut Ferran Tallada. La sessió, que ha comptat amb la presentació de les persones que han participat en el projecte, ha estat protagonitzada per la projecció de les cinc entrevistes que conformen el conjunt audiovisual resultant de l’APS La gran vista. Aquest projecte d’Aprenentatge i Servei s’ha desenvolupat amb l’alumnat del Cicle Formatiu d’Animació Sociocultural i Turisme des del mes de gener.

Drac Màgic i el Museu d’Història de Barcelona (MUHBA) han col·laborat en el procés amb visites comentades al Turó de la Rovira i al Refugi 307, així com a través de sessions d’introducció al llenguatge audiovisual, assessorament en l’escriptura de guions, rodatges i sessions de premuntatge.

La finalitat d’aquesta APS ha estat posar en relació els i les alumnes amb el barri i, més en particular, amb el Turó de la Rovira, amb l’objectiu de vincular el patrimoni històric de la ciutat amb el present a través dels processos migratoris i explorar les possibilitats expressives del llenguatge cinematogràfic. Per aquesta raó, les peces, entorn del concepte de migracions, han pres la forma d’entrevistes a diferents persones migrants properes a l’alumnat.

El resultat es podrà veure de nou a la sessió emmarcada en La Nit dels Museus el dissabte 18 de maig al MUHBA Turó de la Rovira, que també inclourà una visita guiada de part dels i les participants.

Aquí podeu gaudir de les cinc peces que conformen Un mirador a les migracions:

 

Marta Tresserras va conèixer al Fernando a la Residencia Dovela (barri d’Horta). La seva història comença quan va migrar sol a Boston (Estats Units) quan era molt jove.

 

D’origen equatorià, Gigi va arribar a Barcelona i al barri del Carmel quan era una nena. La entrevista la seva germana gran, Jimena Fernández.

 

A finals del anys 50, Josefa i Rafael migren a Barcelona des d’un poble de Màlaga i de Jaén. El seu net, David Juarez, els ha entrevistat per a que expliquin la seva experiència.

 

Jade Sanchez de Carvalho entrevista al seu avi Juan, provinent d’un petit poble de la serra d’Almeria. Quan era un nen va migrar a Argentina amb la seva família fugint de la dictadura franquista. Ja de gran, va tornar a migrar, aquesta vegada cap a Barcelona.

 

La Verónica va migrar des de l’Equador fa 15 anys. La seva filla, Sammie, arribada a Barcelona fa just un any, l’entrevista i també explica la seva experiència migratòria.