Dinamitzem l’activitat per a públic jove El mundo pixelado: ética y estética en el cine documental .

Punto de Vista, el Festival internacional de cinema documental de Pamplona, compta amb els tallers i l’equip de Construir Mirades. Per segon any consecutiu, la seva programació educativa inclou els nostres tallers.

L’alumnat de segon de batxillerat de l’IES Alaiz (Barañain) durant el taller.

La directora del festival des de 2018, Garbiñe Ortega, ha volgut obrir l’esdeveniment cinematogràfic a la comunitat. El Programa Educatiu del festival inclou una sèrie d’activitats per a la sensibilització i la formació en llenguatges audiovisuals per a totes les edats i nivells educatius.

Per segon any consecutiu, Drac Màgic hi col·labora amb la dinamització de tallers per a l’alumnat d’ESO, batxillerat i cicles formatius. Més de 150 alumnes de secundària dels centres educatius IES Alaziz (Barañain), Escuela de Artes (Pamplona) i Ikastola Paz de Ziganda (Villava) van participar amb les seves aportacions, anàlisis i creativitat.

L’activitat El mundo pixelado: ética y estética en el cine documental té com a objectiu introduir una mirada activa i desafiant vers les narratives audiovisuals hegemòniques. A partir del visionat de documentals, vam qüestionar l’ús de l’enquadrament, la construcció del punt de vista narratiu i ideològic o la codificació del pixel en zones militaritzades o en guerra. L’activitat va acabar amb la conceptualització de fins a 30 projectes de curtmetratges documentals al voltant de temes com el canvi climàtic, la memòria històrica, la vida sota la videovigilància, les relacions a través de les xarxes socials o l’amor.