Drac Màgic al jurat internacional de l’Olympia Film Festival for Children and Young People

Participem com a jurat internacional al festival de cinema infantil i juvenil Olympia International Film Festival, un dels esdeveniments cinematogràfics especialitzats amb més trajectòria i envergadura d’Europa.

El Jurat Internacional de la 21a edició d’Olympia International Film Festival: Hilde Steenssens (Filem’on), Marta Nieto Postigo (Drac Màgic), Stavros Psillakis, Pavlos Kavouras, Gunther Kinstler, Margret Albers (ECFA), Felix Vanginderhuysen (ECFA), Sannette Naeye (ECFA), Andrzej Roman Jasiewicz, Antonis Kokkinos. Al centre de la imatge, Dimitris Spyrou, director del festival.

Marta Nieto Postigo, membre de la cooperativa Drac Màgic i co-responsable del programa de formació en llenguatges audiovisuals Construir Mirades ha participat en l’actual edició del festival. Al costat d’altres experts i expertes de l’àmbit del cinema infantil i l’educació audiovisual, ha format part de l’International Jury i de l’European Children Film Association Jury amb el propòsit final d’otorgar 9 premis.

L’Olympia International Film Festival for Children and Young People fa 21 edicions que apropa el cinema i l’educació audiovisual als infants i joves de la península del Poloponès, a Grècia. Com? Amb una programació internacional que acull més de 80 films en tres categories: animació, ficció i documental, i amb el projecte Camera Zizanio, que fomenta la participació de més d’un centenar de creadors i creadores joves de centres educatius de tota Europa.

En l’edició d’enguany, que va tenir lloc de l’1 al 8 de desembre de 2018, els films premiats han estat:

Millor film de ficció:
Supa Modo
, Likarion Wainaina, Kenya-Germany, 2018, 74’
Millor curtmetratge de ficció:
Shadow boxer
, Andreas Bøggild Monies, Denmark, 2017, 22΄
Millor curtmetratge d’animació:
My grandpa is hiding
, Anne Huynh, France, 2018, 7΄
Millor direcció:
Jeppe Vig Find and Marie Rønn for Land of glass, Denmark, 2017, 88’
Millor guió:
To Mugambi Nthiga, Silas Miami, Wanjeri Gakuru, Kamau Wandung’u for the film Supa Modo, Likarion Wainaina, Kenya-Germany, 2018, 74’
Millor actor jove:
To Nick Holaschke for the role of Sami in Matti and Sami and the three biggest mistakes in the universe, Stefan Westerwelle, Germany-Finland, 2018, 94’
Millor actriu jove:
To Tsering Chokeyi, for the role of Pema in Barley fields on the other side of the mountain, Tian Tsering, UK, 2017, 88’
Menció especial per la direcció de fotografia:
Fortuna, Germinal Roaux, Switzerland-Belgium, 2018, 106′
Premi Children’s Rights (amb una dotació de 1.500€):
Fortuna, Germinal Roaux, Switzerland-Belgium, 2018, 106′
Premi ECFA a millor curtmetratge de ficció:
The theory of sunset, Roman Sokolov, Russia, 2017, 9΄
Premi ECFA a millor llargmetratge de ficció:
Supa Modo, Likarion Wainaina, Kenya-Germany, 2018, 74’