Part de l’equip de Construir Mirades hem estat de visita a Amsterdam, en el marc d’un dels festivals de cinema infantil més importants d’Europa, el festival Cinekid, amb més de 30 anys d’història.

Cinekid és un festival que a més de programar les pel·lícules més rellevants de l’any dirigides a un públic infantil, també s’ocupa de potenciar les relacions de professionals de la indústria i d’enfortir les connexions entre les persones que es dediquen al sector cinematogràfic infantil.

Així, les iniciatives que desenvolupen tecnologies i eines interactives per a la experimentació amb les imatges tenen un espai al festival, el Medialab, on es convida als infants a jugar i interactuar amb tota mena de propostes innovadores.

A més, aquest any el festival ha organitzat, conjuntament amb l’Eye Film Museum i l’European Children Film Association (associació de la qual som membres), un seminari sobre formació en llenguatges audiovisuals: Film Literacy Seminar: Exploring Visual Culture. Durant el seminari hem estat en contacte amb organitzacions, institucions i entitats de diversos països d’Europa que creuen en el poder transformador de l’educació i en el poder transformador del cinema. Aquesta conjunció és la que ens uneix en la nostra tasca i la que ens ha portat a reunir-nos durant un dia sencer per reflexionar, aprofundir i intercanviar visions sobre els reptes a què ens enfrontem en el camp de la formació en llenguatges audiovisuals avui en dia.

Vam tenir l’oportunitat de participar en diferents grups de treball articulats al voltant de tres qüestions fonamentals: LOBBY, o com millorar les relacions institucionals a nivell europeu i local; CURRICULUM, o com inserir el cinema i els llenguatges audiovisuals en el programa educatiu d’escoles i instituts i COLLABORATION, o quins són els reptes de la col·laboració entre entitats europees per tal de fomentar la construcció d’una Europa inclusiva i diversa.