25N Dia Internacional contra la Violencia vers les Dones

Proposta de tallers i cinefòrums per al 25 de novembre

Educació primària

Els dibuixos es barallen. Taller de Construir mirades.

CINEFÒRUM

La Ventafocs

Václav Vorlícek, Txecoslovàquia, 1973, 85′

Al 1977, per iniciativa de l’Associació Cavall Fort, Drac Màgic, Rialles, es va estrenar La Ventafocs, una pel·lícula txeca dirigida per Václav Vorlícek. Va ser la primera pel·lícula infantil doblada al català i es va fer molt popular entre els nens i les nenes d’aquella època, que encara la recorden com una de les pel·lícules més destacades de la seva infància i com una versió ben diferent del clàssic conte de fades, amb una protagonista alegre, decidida i valenta i amb uns escenaris naturals plens de bellesa.

Reinventar la publicitat. Taller de Construir mirades.

TALLER

Reinventar la publicitat

Coeducació audiovisual

Les nines només serveixen per jugar a ser mares? Els cotxes només són per fer curses? Fem una revisió dels estereotips i els continguts sexistes d’alguns discursos publicitaris per construir una proposta alternativa conjunta.

Els dibuixos es barallen. Taller de Construir mirades.

TALLER

Els dibuixos es barallen

Violència i gestió del conflicte als dibuixos animats

Molt sovint els personatges dels dibuixos animats tenen una relació agressiva amb l’entorn. Valorarem quines són les estratègies de plantejament de l’acció narrativa i inventarem maneres no violentes de resoldre els conflictes i les històries.

ESO, batxillerat i cicles formatius

Tódalas mulleres que coñezo. Xiana do Teixeiro. Construir Mirades.

CINEFÒRUM

Tódalas mulleres que coñezo

Xiana do Teixeiro, Espanya, 2018, 71′

Un film en tres actes. Tres converses entrellaçades i intergeneracionals al voltant de les vivències als carrers i a l’espai públic de diverses dones. Un film que evidencia la violència estructural contra les dones i el mite al voltant de la igualtat de gènere.

Remoure el trap. Construir mirades.

TALLER

Remoure el trap

Creacions musicals no sexistes

El gènere musical del trap ha generat un univers de referències musicals i audiovisuals amb continguts, sovint, explícitament masclistes. El taller proposa una revisió crítica de les narratives del trap i una resposta creativa davant la naturalització de les violències.

Dones i espai públic. Construir mirades.

TALLER

Dones i espai públic

Una preocupació cinematogràfica

De vampires que transiten els carrers de la ciutat sota un hiyab a joves justicieres que protegeixen els campus universitaris, els debats feministes al voltant dels usos de l’espai públic es traslladen a les pantalles a través del cinema i la nova televisió. En aquest taller visionarem algunes narratives de resistència i també analitzarem algunes representacions d’experiències femenines al carrer, desmuntant mites i tòpics.

Més informació i inscripcions a inscripcions@dracmagic.cat i/o +34 932160004.