La càmera fosca gegant ja ha començat a circular per les escoles i instituts. L’escola Octavio Paz, ha inaugurat aquest curs 2018-19, en què el projecte educatiu gira entorn al cinema, amb una experiència única. Tots els nens i nenes de l’escola han pogut entrar a la càmera fosca inflable per observar en primera línea com es forma la imatge.

Càmera fosca gegant- Drac màgic
Càmera fosca gegant- Drac Màgic

La càmera fosca gegant és un invent del col·lectiu d’arquitectes El Palmeral que consisteix en un inflable molt gran amb un forat al sostre, un mirall i unes quantes lents òptiques. La imatge de fora es projecta a terra, convertint l’inflable en una càmera-submarí que ens permet “espiar” el que hi ha a fora!

Càmera fosca gegant Drac Màgic

Els nens i nenes de l’escola Octavio paz també han jugat a imaginar què hi havia a dins la càmera fosca gegant abans d’entrar-hi i després han pogut comprovar quins són els elements necessaris per a fer una fotografia.

Camera Fosca gegant Drac MagicCamera Fosca gegant Drac MagicCamera Fosca gegant Drac Magic

Ara la càmera ja està preparada per a fer ruta per les escoles i instituts de Catalunya on els infants vulguin experimentar amb les bases de la fotografia. Desitgem molta sort als alumnes de l’escola Octavio Paz amb el seu projecte sobre el cinema i esperem que l’experiència de la càmera fosca els hagi iniciat en el camí de la fascinació per les imatges.  Aquí podeu trobar més informació sobre els tallers que oferim amb la càmera fosca gegant.