Amb el nou curs, ha començat també una nova edició del projecte Cine Àgora*, en  col·laboració entre l’Institut Ernest Lluch, Zumzeig Cinecooperativa i Drac Màgic.

Els nois i noies de 4t d’ESO C han visionat, conjuntament, 14 curtmetratges representatius de l’evolució del llenguatge audiovisual i la història del cinema, des del cinema dels orígens amb els germans Lumière o Alice Guy, fins a l’actualitat estatal de la mà de cineastes com Carla Simón, Isaki Lacuesta o Virginia García del Pino.

El dia 10 d’octubre vam gaudir d’una sessió de visionats especial al cinema Zumzeig, on l’Ariadna Ribas, una de les persones que donen vida a aquest cine-cooperativa pioner a Catalunya, ens va explicar el projecte i ens va ensenyar els detalls d’un indret màgic: la cabina de projecció.

Ara comença la feina difícil: decidir quins d’aquets curtmetratges formaran part de les projeccions programades els dies 21 i 24 de novembre a l’institut i el 12 de desembre al Zumzeig.

The show must go on!

 

Cine Àgora és un projecte d’Aprenentatge i Servei desenvolupat a centres educatius per l’entitat experta en difusió de la cultura audiovisual Drac Màgic.

Els i les alumnes que participen a Cine Àgora programen i organitzen un cineclub escolar que ofereix debats que consideren interessants de posar de relleu amb l’alumnat d’altres cursos i amb públic general del seu barri. Aquest espai de diàleg autogestionat per l’alumnat vol ser un lloc de trobada entre iguals, així com un espai obert a la gent de barri que pugui estar interessada.