Xarxa d’Escoles i Instituts per la Igualtat i la no-discriminació

2016-05-31-10.13.02

El passat 31 de maig vam participar a la jornada de cloenda del programa pilot de la Xarxa d’escoles i instituts per la Igualtat i la no-discriminació que es va celebrar al poliesportiu de la Mar Bella. Drac Màgic va dinamitzar dos tallers entre la vuitantenta de tallers, activitats musicals i espectacles dels que van poder gaudir els i les alumnes de les onze escoles i instituts que han participat en el programa  al llarg d’aquest curs 2015-16.

El programa de la Xarxa d’escoles i instituts per la Igualtat i la no-discriminació és avui una xarxa d’onze centres educatius en els quals s’ha implementat el programa pilot de prevenció de les relacions abusives, la violència masclista i la discriminació per raó de diversitat.  A través de tallers per a l’alumnat, a càrrec de professionals d’entitats i serveis públics amb expertesa en les diverses temàtiques abordades, i diferents propostes de caràcter curricular els i les alumnes s’han impregnat de continguts i formats educatius plantejats amb l’objectiu de desenvolupar el respecte cap a totes les formes de diversitat: de gènere, d’ètnia, funcional o en les relacions afectives i sexuals.

Des de Drac Màgic hi hem participat al llarg del curs dinamitzant tallers de coeducació audiovisual on tractem la diversitat de gènere en els mitjans de comunicació.  Per això ens vam sumar a la celebració de la jornada de cloenda del programa de la Xarxa, amb il·lusió per a que el projecte es consolidi en els propers cursos, de manera que sigui possible complir els objectius d’incidència en les actituds de l’alumnat des de les primeres edats.

Més informació