El GIFinoscopi: un fantàstic nou taller d’animació!

En col·laboració amb A home in progress Film oferim un nou taller d’animació per a Secundària on treballem el concepte de GIF i entenem com funciona l’animació per substitució.

Es tracta d’una activitat nova on els i les alumnes poden apropar-se al fenomen de l’animació des d’una perspectiva inèdita que els permet comprendre la màgia de l’animació, i al seu torn, del mateix invent del cinema, així com desenvolupar la seva mirada personal i creativa en el procés de creació d’un GIF que proposi un punt de vista sobre el centre educatiu.

El taller és una proposta d’activitat on es combinen la visualització d’exemples, la creació pròpia i el treball en equip, de manera que l’alumnat en pot extreure una visió transversal i comprendre les múltiples possibilitats que permet l’animació per substitució. A més, una vegada realitzat el taller els i les alumnes poden continuar practicant l’animació per substitució i la creació de GIFS a l’aula o pel seu compte.

El títol del taller és GIFinoscopi ja que combina la paraula del concepte modern de GIF amb la terminació del nom de moltes de les joguines òptiques pre-cinematogràfiques (el praxinoscopi, el  fenaquitoscopi, etc) amb les que guarda una vinculació directa.

 

1458136615844

Gif realitzat al taller de GIFinoscopi a

l’Institut Turó de’n Baldiri, maig 2016.